اخبار

hiv

ارتباط ايدز با سرطان

از سال 1988 در روز 1 دسامبر (10 آذر) روز جهانی ایدز نامگذاری شده است، که به افزایش آگاهی در مورد بیماری ایدز ناشی از شیوع عفونت HIV و عزاداری برای کسانی که بر اثر این بیماری جان باخته اند اختصاص داده شده است. مقامات دولتی و بهداشتی، سازمان‌های غیردولتی و افراد در سراسر جهان این روز را جشن می‌گیرند که اغلب با آموزش در مورد پیشگیری و کنترل ایدز همراه است.

سندرم نقص ایمنی اکتسابی (ایدز) یک وضعیت تهدید کننده زندگی است که توسط ویروس نقص ایمنی انساني (HIV) ایجاد می شود. ویروس اچ‌آی‌وی به سیستم ایمنی بدن بیمار حمله می‌کند و مقاومت آن را در برابر سایر «بیماری‌ها» کاهش می‌دهد. 

 روز جهانی ایدز یکی از یازده کمپین رسمی جهانی بهداشت عمومی است که توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) مشخص شده است. 

در دو سال اول، موضوع روز جهانی ایدز بر کودکان و جوانان متمرکز بود. در حالی که انتخاب این موضوع در آن زمان توسط برخی به دلیل نادیده گرفتن این واقعیت که افراد در هر سنی ممکن است به HIV مبتلا شوند مورد انتقاد قرار گرفت، این موضوع به کاهش برخی از انگ اطراف این بیماری و افزایش شناخت این مشکل به عنوان یک بیماری خانوادگی کمک کرد.

در سال 2004، کمپین جهانی ایدز به یک سازمان مستقل تبدیل شد.

تا سال 2017، ایدز بین 28.9 میلیون تا 41.5 میلیون نفر را در سراسر جهان کشته است و حدود 36.7 میلیون نفر با HIV زندگی می کنند،  که آن را به یکی از مهم ترین مسائل بهداشت عمومی جهانی در تاریخ ثبت شده تبدیل می کند. به لطف دسترسی بهبود یافته اخیر به درمان ضد رتروویروسی در بسیاری از مناطق جهان، میزان مرگ و میر ناشی از همه گیری ایدز از زمان اوج آن در سال 2005 کاهش یافته است (1 میلیون در سال 2016، در مقایسه با 1.9 میلیون در سال 2005).

با گذشت زمان، اچ‌آی‌وی به سیستم ایمنی حمله می‌کند و سیستم ایمنی بدن را در برابر عفونت و بیماری محافظت می‌کند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، خطر ابتلا به سایر عفونت ها و انواع خاصی از سرطان را افزایش می دهند. سرطان های تعریف کننده ایدز شامل سارکوم کاپوزی، لنفوم غیر هوچکین سلول B تهاجمی و سرطان دهانه رحم است. سایر سرطان های مرتبط با HIV/AIDS عبارتند از سرطان های سر و گردن، مقعد، ریه، بیضه، پوست و کبد و همچنین لنفوم هوچکین. 

نظرات این مطلب

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است

نظر شما