اخبار

acid folic

اسيد فوليك

اسید فولیک يا فولات یک ویتامین B-9 است كه به بدن کمک می کند تا سلول های جدید سالم بسازد و در تشکیل گلبول های قرمز خون و رشد و عملکرد سلول های سالم نقش مهم دارد. فولات به ویژه در دوره های تقسیم سلولی و رشد مکرر مانند دوران نوزادی و بارداری بسیار مهم است. کمبود فولات مانع از سنتز DNA و تقسیم سلولی می شود و به دلیل فراوانی تقسیم سلولی بیشتر بر سلول های خونساز و نئوپلاسم ها تأثیر می گذارد.

غذاهای حاوی اسید فولیک عبارتند از:

سبزیجات سبز برگ

میوه ها

لوبیا، نخود و آجیل خشک

نان غنی شده، غلات و سایر محصولات غلات

علائم کمبود اسید فولیک چیست؟

علائم شایع عبارتند از: خستگی، داشتن انرژی کم (بی حالی)، احساس ضعف و نفس نفس زدن.

علائم کمتر شایع عبارتند از سردرد، ضربان قلب به طور ناگهانی قابل توجه (تپش قلب)، تغییر طعم و صدای زنگ در گوش (وزوز).

بهترین زمان مصرف اسید فولیک چه زمانی از روز است؟ اکثر متخصصان تغذیه می گویند که مکمل هایی مانند اسید فولیک را در صبح مصرف کنید. هضم غذا در شب کند می شود، بنابراین مصرف ویتامین ها در صبح باعث جذب بهتر و موثرتر در سیستم شما می شود. 

هر زنی که می تواند باردار شود بايد روزانه 400 میکروگرم (400 میکروگرم) اسید فولیک دریافت کند. اسید فولیک یک ویتامین کلیدی برای مردان و زنان است و مسئول چندین عملکرد مهم بدن است. مصرف مکمل های اسید فولیک می تواند فواید سلامتی متعددی را برای مردان به همراه داشته باشد، از جمله بهبود باروری و سلامت قلب بهتر.

شواهد قوی وجود دارد که نشان می دهد دریافت اسید فولیک کافی می تواند به کاهش شانس ابتلا به سرطان های خاص کمک کند. اسید فولیک در رشد و ترمیم سلول ها نقش دارد. برخی مطالعات نشان می دهد که اسید فولیک در مراحل اولیه سرطان را مسدود می کند. همچنين اسید فولیک می تواند با داروهای شیمی درمانی خاص تداخل داشته باشد

اگر مولتی ویتامین مصرف می کنید:

مطمئن شوید که بیش از 400 میکروگرم (100 درصد ارزش روزانه) اسید فولیک ندارد.

از مصرف غلات با 100 درصد ارزش روزانه اسید فولیک خودداری کنید

مکمل اسید فولیک اضافی مصرف نکنید مگر اینکه پزشکتان آن را توصیه کرده باشد.

 به یاد داشته باشید، دریافت مقدار مناسب اسید فولیک ممکن است برای پیشگیری از سرطان، کاهش خطر نقص لوله عصبی در جنین در حال رشد و به طور کلی سلامتی مفید باشد. اسید فولیک بیش از حد ممکن است با کمی افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط باشد.

نظرات این مطلب

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نشده است

نظر شما