
داروهاي ضد رفلاكس و مرگ زودرس
دسته بندی مطالب
کارسینوما
سارکوما
میلوما
لوکمی
لنفوما
تومورهای مغزی
سایر بدخیمیها
بیماران مبتلا به بدخیمی
خانواده افراد مبتلا به بدخیمی
افراد سالم
معرفی آزمایشگاه جهت اجرای پروپوزالها
مشاوره نگارش و چاپ مقالات مرتبط
مشاوره در تهیه و چاپ کتاب
مشاوره در تنظیم پوستر ارائه علمی در کنگرهها
آنالیز دادههای پروژههای مرتبط با سرطان
مشاوره نگارش پایاننامههای مرتبط
مشاوره در برگزاری سمینارها و کارگاهها
مشاوره ژنتیک
روانشناسی سرطان
تغذیه و طب سنتی
اخبار
سرطان پوست
محققان در مطالعه جدیدی اثبات کردند افرادی که به طور مستمر از داروهای رایج برای درمان سوزش سردل، زخم معده و رفلاکس اسید استفاده میکنند، بیش از دیگران در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند.
به نقل از پایگاه اینترنتی مدیکال دیلی، بررسیهای اخیر محققان آمریکایی نشان داد که استفاده از مهارکنندههای پروتون پمپ(PPI) از جمله لانزوپرازول، امپرازول، نکسیوم و پنتوپرازول در افزایش احتمال بروز بیماریهای قلبی، بیماریهای کلیوی مزمن و سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی نقش دارند.
محققان برای اثبات فرضیه خود، با بررسی سوابق پزشکی بیماران، ۱۵۷ هزار و ۶۲۵ نفر از کسانی که از داروهای مهارکننده پروتون پمپ استفاده میکردند و ۵۶ هزار و ۸۴۲ نفر از بیمارانی که داروهای ضد اسید موسوم به مسدودکنندههای گیرنده H2 مصرف میکردند را شناسایی کرده و پس از یک دوره کنترل و آنالیز ۱۰ ساله، دریافتند که خطر مرگ در افرادی که به طور طولانیمدت از مهارکنندههای پروتون پمپ استفاده میکنند، ۱۷ درصد افزایش مییابد. نرخ مرگ و میر در میان این بیماران ۳۸۷ نفر در هر یکهزار نفر بود.
بیشتر مرگ و میرهای ناشی از، استفاده این نوع داروها مربوط به بروز بیماری های قلبی، کلیوی و سرطانهای دستگاه گوارش فوقانی بود. آنچه محققان را بیش از پیش غافلگیر کرد این بود که بیش از نیمی از افرادی که مورد بررسی قرار گرفته بودند، اصلاً به استفاده از این داروها نیازی نداشتند.
با استناد به یافتههای این مطالعه، حتی استفاده از دوز پایین مهارکنندههای پروتون پمپ همچنان با خطر بروز مرگ و بروز بیماریهای مرگبار همراه است.
سازمان غذا و داروی آمریکا به نتایج این پژوهش علاقه نشان داده و محققان در نظر دارند تا به آنالیز دیگر عوارض ناشی از استفاده مهارکنندههای پروتون پمپ ادامه دهند.
جزئیات این پژوهش در مجله BMJ منتشر شده است.
نظرات این مطلب